Urheilusta asiaa josta moni kärsii, mutta moni ei huomaa

Urheilu on asia, joka tuo paljon iloa elämään asia, joka pitäisi opettaa jokaiselle lapselle opettaa harrastamaan eri urheilu muotoja. Mua ei olla opetettu tähän vaan olen itse sen oppinut, että ihminen tarvitsee liikuntaa jaksaakseen, kunnes parisen vuotta sitten kaikki muuttui. Koulussa ja sosiaalisessa mediassa jauhetaan koko ajan siitä miten lapset ja nuoret tarvitsevat hyvän harrastuksen ja paljon liikuntaa. Jokainen, joka tunnistaa itsensä tästä tekstistä tietää mitä tarkoitan miltä tämä tuntuu. Tosiaan mun vanhemmilla ei ole mitään super isoo palkkaa. Löysin itselleni pitkän etsinnän jälkeen hyvän ja rakkaan harrastuksen. Olin innoissani kunnes mun isä tulee sanomaan ” tämä ei onnistu meillä ei ole varaa maksaa kuukausi maksuja ” tää lause repi mut sisältä päin palasiksi. Olin surullinen hyvin pitkään kunnes tajusin, että voin hakea tukea kyseiseen harrastukseen. Hakemuksia laitettiin nii laji liitolle kuin urheilusäätiöön yms. Ei onnistu mistään ei saatu tukea. Luovutin…..

Nyt kyseisestä tapahtumasta on kulunut parisen vuotta ja olen ruvennut miettimään, että miksi nuorten ja lasten harrastuksille ei anneta tukea. Miksi vähän varaisille perheille ei anneta tukea?

Voin nostaa tähän esille kaksi lajia, jotka tunnen itse ja tiedän, että kyseessä on hyvin kallis harrastus Jääkiekko & Ratsastus …. moni luulee, että suomessa jääkiekkoilija saa tukea ihan mistä vain, mutta tämä on väärä väittämä. Ei moni ei sitä saa. Yksikään vähän varaisen perheen lapsi ei tule koskaan pääsemään niin hyvälle tasolle pelaamaan esim jääkiekkoa kuin rikkaan perheen lapset …. miksi ? Koska kukaan ei ole halukas auttamaan. Samoin ratsastus tulee pidemmän ajan kanssa hyvinkin kalliiksi.

Miksi selittää liikunnan tärkeydestä jos asialle ei olla valmis tekemään mitään, että se olisi kaikille mahdollista ?

Mutta voin sanoa oma kokemus tästä rakkaan urheilu lajin, rakkaan harrastuksen luopumisesta niin tämä on kasvattanut mua ihmisenä. Tää on saanut mut ajattelemaan tulevia vähän varaisia urheilijoita. Tää kaikki suru, viha ja tuska on saanut mun sisällä sykkimään toivon ja halun auttaa muita, jotka mahdollisesti tämän saman tulee tai on jo kokenut. Mun yksi suurimmista unelmista on vielä joskus maksaa  jonkun vähän varaisen jääkiekko junnun jääkiekko harrastusta. Moni varmasti miettii, että miksi jääkiekkoilijan siksi, että tunnen monia entisiä jääkiekkoilijoita, jotka on tämän kokenut ja, koska jääkiekko on mulle rakas laji. Mun unelmana on myös tukea muita urheilu lajeja kuten salibandy ja mahdollisesti jotain jalkapalloilijaa. Tämä kaikki on saanut mut myös unelmoimaan omasta jääkiekko joukkoeesta. Joukkoeesta johon voin ottaa vähän varaisten perheiden lapset pelaamaan aiheuttamatta heidän vanhemmilleen stressiä kuukausi maksuista. Toivon, että tulen toteuttamaan edes jonkun näistä vielä joskus, mutta toivon myös, että jokainen lukija miettisi asiaa. Toivotan kaikille urheilijoille jaksamista jos näin tulee omalle kohdalle joskus käymään!

Laittakaa kommenttii tulee tekstistä ja siitä oletteko te kohdanneet tämän ja että mitä teidän mielestä asialle pitäisi tehdä?

-karkki25

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

66 + = 69